Stayokay hostels: duurzaam logeren in Nederland

logo Stayokay hotels

Met jaarlijks ongeveer 1 miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland. Stayokay staat ook voor duurzaam logeren in Nederland. Stayokay heeft een lange historie en heeft zich sterk aangepast aan de huidige tijd.

Een lange historie

In mijn studententijd fietste ik van jeugdherberg naar jeugdherberg, in Nederland , België, ja tot in Zweden. Soms waren het leuke logeerplaatsen voor jongeren, maar soms was het er ook een beetje benauwd. Je had de jeugdherberg-vader en -moeder. En je kreeg klusjes te doen. Ik zie mezelf nog van die grote aardappelen schillen!

Dat is al lang historie. Recent ontdekte ik dat de hippe Stayokay Hostels de reïncarnatie zijn van de vroegere jeugdherbergen. Bovendien hebben ze duurzaamheid hoog in hun vaandel staan.

Een duurzame traditie

Een citaat van hun website: “Stayokay heeft al sinds haar oprichting (heel lang geleden!) duurzaamheid centraal staan. Want we willen zo lang mogelijk van deze mooie planeet genieten. Onze ambitie is om de meest duurzame ho(s)telketen van Nederland te worden en een CO2 neutrale organisatie te worden. Ieder kwartaal staat er een thema centraal en gaan we met elkaar aan de slag met het besparen van energie, water en reduceren van afval. Maar ook met initiatieven voor een gezond en gelukkig leven, voor zowel onze gasten als onze medewerkers.”

Hier vind je de website van Stayokay.

Wil je meer informatie over logeermogelijkheden? In onze Duurzame Reisgids vind je veel tips op de pagina Accommodatie.