Er komen steeds meer interessante en nuttige websites over duurzaam reizen. Wij bieden een overzicht, vaak succesvol getest en aangevuld door ons Eco-Reizen team of door onze gastreizigers. Ken je een website die absoluut in dit rijtje moet staan? Laat het ons weten!

De Duurzame Reisgids

Tips voor een duurzame reis

 • Vervoer

  Reizen zonder vliegen

  Op vakantie zonder vliegen. Er zijn meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je binnen vier uur met de trein van Amsterdam naar Londen kunt reizen? En het is nog comfortabeler ook!

  Naar Vervoer
 • Accommodatie

  Vind jouw groene logies

  Steeds meer campings, B&B's en hotels hebben een groen duurzaamheidslabel. Maar hoe vind je ze? Wij wijzen je de weg in onze duurzame reisgids. En we hebben reisverhalen met de ervaringen van anderen.

  Naar Accommodatie
 • Fietsen

  Fietsen: in Nederland of verder weg

  Ga je naar de wintersport en wil je zo duurzaam mogelijk reizen? Raadpleeg dan onze speciale pagina voor heel veel tips. Kies duurzaam transport en kijk hoe je ook op je bestemming duurzaam van de wintersport kunt genieten.

  Naar Fietsen
 • Fietsen

  Al fietsend op reis

  Een fietsvakantie is een van de meest duurzame manieren om vakantie te houden. Maar hoe pak je dit aan? Is het voor iedereen geschikt, hoe plan je routes, en kunnen kinderen mee?

  naar Fietsen
 • Duurzame reisbestemmingen

  Laat je inspireren

  De hamvraag: waar gaat de volgende reis naar toe? Onvergetelijke bestemmingen dichtbij, plekken die makkelijk met het OV te bereiken zijn, en andere duurzame bestemmingen.

  Naar Meer
 • Wintersport

  Duurzaam de bergen in

  Benieuwd hoe je de prachtige berglandschappen kan beschermen als je op wintersport gaat? Alle tips op een rij .

  Naar Wintersport
 • Outdoor

  Outdoor duurzaam

  "Outdoor" vakanties kunnen bestaan uit een dag of weekend wandelen in Nederland tot een lange tocht door de bergen. Deze module wordt de komende weken opgebouwd.

  Naar Outdoor tips