Zweedse Kattegattleden is Fietsroute van het Jaar 2018

kattegattleden fietsroute

Kattegattleden, de eerste nationale fietsroute in Zweden, is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2018. Op de eerste dag van de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht is de bijbehorende Fietstrofee feestelijk uitgereikt aan de winnaar.

Dit bericht hebben we overgenomen van verkeersbord.info; 5 maart 2018 Patrick Mulder Nieuws.

De Zweedse kustroute kreeg van juryleden Wouter Bazen, Luc Oteman en Bert Sitters de voorkeur boven de drie andere genomineerden: Green Velo in Polen, ViaRhonâ in Zwitserland/Frankrijk en de nieuwe internationale Maasfietsroute door Frankrijk, België en Nederland.

Het traject van Kattegattleden loopt van Helsingborg naar Gothenburg langs de Zweedse westkust, over een afstand 395 km. “Een afwisselende route langs de scherenkust met rotspunten, eilandjes en vissersplaatsjes”, meldt het juryrapport. “De infrastructuur is prima voor toeristische fietsers en de route is duidelijk bewegwijzerd.”

De jury keek ook naar de toekomst. “Kattegattleden is route no. 1 van een nieuw nationaal fietsnetwerk in Zweden. Hopelijk leidt de toekenning van de trofee tot een voorspoedige uitbouw daarvan.”

Zweden Kattegat fietsers

Fietsroute van het Jaar: een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel overheden en toeristische diensten te stimuleren aantrekkelijke fietsroutes te ontwikkelen. Kattegattleden is de opvolger van La Vélo Francette, de Fietsroute van het Jaar 2017.

Wil je meer fietstips lezen, ga dan naar de Fietspagina van onze Duurzame Reisgids, of lees de reisverhalen over fietstochten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *