Duurzaam je reis plannen met Green Tickets

Update  begin 2023.
De site van Green Tickets is al enige tijd uit de lucht. Verder hebben wij geen informatie.

Je hebt je bestemming gekozen, en je weet wanneer je gaat reizen. Vervolgens ga je aan de slag met het plannen van je route. Deze welbekende vragen gaan waarschijnlijk door je hoofd:

Welk vervoersmiddel kies ik?
Hoe kom ik het snelst op bestemming?
Wat is mijn goedkoopste optie?
Hoe vaak moet ik overstappen?

Voor je het weet heb je 20 website vensters open staan om al je opties te vergelijken…

Gelukkig bestaan er hele fijne routeplanners om je te helpen met vinden van de beste reismogelijkheden. Zo hebben we eerder al geschreven over Rome2Rio, waarmee je eenvoudige zoekt hoe je van A naar B kan reizen.

Duurzame routeplanner in ontwikkeling

Sinds kort wordt ook een alternatief ontwikkeld door Nederlandse ondernemers: Green Tickets. Niet alleen is deze startup vastbesloten om mensen te helpen bij het vinden van de beste reismogelijkheden, ook houden ze rekening houden met de klimaatimpact van de verschillende vervoersalternatieven:

“Met de ontwikkeling van Green Tickets willen we de meer duurzame alternatieven voor vliegen onder de aandacht brengen. Ons doel is in de allereerste plaats om mensen te helpen de beste reismogelijkheid te vinden. En wij geloven dat dit binnen Europa vaak niet het vliegtuig is.”

Want nu is het inderdaad best moeilijk om verschillende reismogelijkheden te vergelijken, zeker als je ook met duurzaamheid rekening wil houden. De routeplanner verzamelt alle gegevens over mogelijke routes en combineert hierbij dienstregelingen. Vervolgens wordt voor jouw reis en data de beste manier berekent om van A naar B te komen.

Het doel is om op termijn de opties voor alle Europese reizen te tonen, en te kunnen boeken. Je zal de actuele prijs, huis-aan-huis reistijd en klimaatimpact voor je reismogelijkheden kunnen vergelijken. Ook zijn er plannen om andere aspecten zoals comfort, effectieve werktijd en het risico op vertragingen mee te nemen.

Nu al te gebruiken?

Je kan de beta versie van de routeplanner nu al gebruiken voor het vergelijken van je reizen van Nederland naar Duitsland.

[Update augustus 2019: inmiddels kun je deze routeplanner voor steeds meer landen en vervoermiddelen gebruiken. Maar hij is nog niet 100% compleet.]

Word je ook enthousiast van deze ontwikkelingen en wil je de startup helpen snel hun doel te bereiken? Dat kan! Om hun groene missie te realiseren, kan je via hun site greentickets.app:

  • CO2 compenseren. Doe je aan CO2 compensatie, van je reizen of misschien zelfs je hele footprint? Dat kan nu ook via Green Tickets, waardoor je zowel energieprojecten als de startup steunt.
  • Denk mee: jouw duurzame frustraties kunnen zij misschien wel voor je oplossen. Of misschien ben of ken je een partij met wie Green Tickets zou kunnen samenwerken?
  • En uiteraard: spread the word!

Note: we hebben geen aandelen in het bedrijf, maar worden gewoon heel enthousiast van dit soort ontwikkelingen  🙂 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *