Ontdek hoe je van A naar B kunt komen met Rome2Rio

Rome2Rio kaart Europa

Hoe bereik je je eindbestemming, hoe vaak en waar moet je overstappen, en hoe lang duurt de reis?

Welbekende vragen bij het boeken van een reis. Zeker als je besluit om niet per vliegtuig op reis te gaan, kan het erg handig zijn je trein-, bus-, auto-en bootopties helder op een rij te krijgen. Gelukkig zijn er sinds enkele jaren gratis reisplanners die je hierbij kunnen helpen. De prettigste vinden wij Rome2Rio.

Eenvoudig je route plannen

Deze uitgebreide wereldwijde reisplanner toont je hoe je van A naar B kan reizen. Je kunt elke stad, adres of bezienswaardigheid als je bestemming invoeren. De resisplanner geeft onmiddellijk alle opties weer met geschatte reistijden en tarieven. Rome2Rio bevat op dit moment meer dan 100,000 trein routes, 554,000 busroutes, 10,500 ferryroutes en routebeschrijvingen voor de meeste landen. Met de app (ook offline te gebruiken) of website heb je dus in no-time een een accuraat beeld van al je opties.

Bijvoorbeeld, voor een reis van mijn huis in Rotterdam naar het centrum van Ljubljana, Slovenië, krijg ik de busrit van mijn huis naar Rotterdam Centraal station te zien, en vandaar de hele treinreis inclusief overstapstations en tijden. Ik krijg ook de prijs te zien, alternatieve routes en details omtrent de boeking. Ik ontdek dat ik bij vertrek op 20 april, 18,5 uur over de reis zou doen en het me 170 euro zou kosten. Kies ik voor de bus optie, dan reis ik met 1 overstap in München in 21 uur naar Ljubljana voor slechts 70 euro.

De insteek

Grappig feitje: dit bedrijf is opgericht in 2010 door 2 Australische ondernemers. De oprichters zeiden dat ze geïnspireerd waren door het Europese dilemma van plane-versus-train. “Niemand vertrekt op vakantie vanaf een luchthaven, je moet altijd extra tijd en geld rekenen als je een volledig goed beeld wilt. Hoe kan je op een eenvoudige manier berekenen welke optie sneller en goedkoper is?”

De planner heeft dus niet bepaald een duurzaamheidsinsteek: je krijgt ook steeds de vluchtopties te zien. Als je echter focust op de trein-, bus- en bootverbindingen, werkt het wel heel handig. Zeker een aanrader dus voor reizigers die snel willen zien wat de opties zijn en hoeveel dit ongeveer gaat kosten.

Wil je meer lezen over de achtergrond waarom duurzaam reizen zo belangrijk is, lees hier verder.

En aan de slag met het plannen van je route? Bezoek Rome2Rio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *