Over ons

Wij willen duurzaam reizen toegankelijker maken door het delen van objectieve informatie, praktische tips en inspirerende reisverhalen

ijsvogel op tak

ONZE WAARDEN

Onafhankelijk
Inspirerend
Niet dogmatisch

Wij hechten aan de privacy van onze bezoekers. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Met ons privacy- en cookies-beleid voldoen wij aan deze verordening. Meer informatie op de pagina’s Privacy en Cookies.

Wij streven naar maximale juistheid van de informatie op onze website. Op de pagina Disclaimer geven wij aan onder welk voorbehoud wij de informatie op onze website aan aanbieden.

Duurzaam reizen, maar hoe?

Wij zijn Lynn Vanheule en Eric de Jong, de initiatiefnemers van deze site. Wij reizen graag duurzaam en proberen ook in het dagelijkse leven zo duurzaam mogelijk te leven. Ons doel is anderen ook te inspireren meer en meer duurzaam te reizen en tegelijk zoveel mogelijk te genieten. Daarbij willen we een platform bieden om ervaringen uit te wisselen en ideeën aan te dragen.

Wij zijn begin 2018 met de opzet van deze website gestart en hopen voldoende interessante inhoud te bieden om veel mensen een mooie, duurzame reis te laten maken.

Met deze site willen we mensen laten zien hoe je duurzaam kunt reizen, alleen of met een groepje of gezin. Veel mensen willen wel, maar hebben niet het juiste vervoer of de juiste bestemming gevonden. Of ze zijn op zoek naar positieve ervaringen van anderen. Anderen hebben al een duurzame reis gemaakt en willen weer een nieuwe bestemming vinden. Voor die mensen willen we graag een informatiebron zijn. Hoe kan je reizen zonder te vliegen, wat zijn duurzame bestemmingen, waar vinden we vegetarische restaurants als we op reis zijn?

Wegwijzers, geen dogma’s

Deze site is niet bedoeld om mensen te overtuigen. Iedereen die op zoek is of informatie wil aandragen op het gebied van duurzaam reizen is welkom. We willen politieke discussies vermijden en niet beoordelen of veroordelen. Om het een beetje zuiver te houden, zullen we alle bijdragen voor publicatie langs de redactie laten gaan.

Als wij het hebben over duurzaam reizen dan bedoelen we alles wat met het reizen te maken heeft, vanaf het moment dat je de deur uit gaat tot je weer thuis komt. Dat is dus vervoer, verblijfplaatsen (campings, hotels, vakantiehuizen die voldoen aan een aantal criteria), activiteiten en voeding.

Deze informatie is vaak al ergens te vinden, maar niet gebundeld op één plaats. Wij proberen de beste bronnen en reisverhalen op deze site aan te bieden. Daarbij gaan we zelf op onderzoek uit, en verzamelen we ervaringen en informatie van andere reizigers.

We hopen dat dit een inspirerend platform wordt voor duurzaam reizen.

Dit delen: