Met de trein op vakantie: met locomocheap vergelijk je prijzen en mogelijkheden

Locomocheap

Locomocheap.nl is een website waar je de prijzen en mogelijkheden van treinreizen kunt vergelijken. In dit gastblog legt Michel Brinkhuis uit waarom hij met Locomocheap is gestart, wat er nu al kan en wat zijn plannen voor de toekomst zijn.

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, zoek je waarschijnlijk op veel websites om het goedkoopste ticket te vinden. Voor treinreizen is dit veel minder gebruikelijk. Dat komt vooral omdat er weinig echte prijsvergelijkers zijn. Toen ik eerder dit jaar een treinvakantie wilde plannen viel me dit op. Daarom besloot ik het heft in eigen hand te nemen. Want om treinreizen net zo aantrekkelijk te laten zijn als vliegen, moet je voor treinreizen ook dezelfde online tools tot je beschikking hebben.

Het bestaat toch al?

Treinkaartjes kun je prima online kopen. Er zijn heel wat zoekmachines voor, waar je je precieze reis invoert en je zodoende een ticket kunt kopen. Maar het ontbreekt aan websites waar je het tarief van een kaartje van bijvoorbeeld NS International met die van Deutsche Bahn kunt vergelijken. En ook gaan bestaande boekingssites uit van de grote maatschappijen, maar vind je er geen treinen van bijvoorbeeld Green City Trip, of pakketreizen van Nederlandse reisorganisaties.
Er zijn ook treinreizen die je via NS International niet kunt boeken, bijvoorbeeld één ticket om vanuit Nederland naar Barcelona te reizen. Terwijl je dat via de Franse spoorwegen wel kunt boeken. Kortom: er is veel meer dan je op de bestaande sites kunt vinden, en dat wil ik graag laten zien.
Locomocheap trein

Locomocheap biedt de oplossing.

Met locomocheap.nl hoop ik hiervoor een oplossing te bieden. Dat je alle treinreisopties kunt zien, en kunt kijken wat het kost bij de verschillende maatschappijen. Dat je makkelijk kunt vinden hoe laat welke nachttreinen gaan, en of het goedkoper is om je reis naar Berlijn te boeken bij NS International of bij Deutsche Bah

trein tabel kosten vergelijking
Net zoals met de trein op vakantie gaan staat de website nog in de kinderschoenen. De treinsreiswereld is helaas niet zo transparant, en data over prijzen en dienstregelen is niet makkelijk te verkrijgen. Daarom heb ik nog veel ideeën om de website uit te breiden. Het leggen van contacten met de Europese treinmaatschappijen blijkt aardig veel tijd te kosten, maar in de komende maanden hoop ik een veel groter aanbod van treinreizen op de website te kunnen opnemen.
Uiteindelijk is mijn doel dat je makkelijk kunt vinden of jouw vakantiebestemming in Europa makkelijk met de trein te bereiken is, hoeveel dat kost en welke opties je hebt.

Deze gastblog is geschreven door Michel Brinkhuis. Met de website locomocheap.nl maakt hij inzichtelijk welke reisopties je allemaal hebt om een treinvakantie te boeken, en kun je snel zien hoeveel een bepaalde reis in een bepaalde periode kost.

Handige links

Wil je meer tips over treinreizen? Op eco-reizen vind je een treinpagina boordevol tips.
Ook zijn er verhalen van treinreizigers.
Heb je zelf tips of een inspirerend reisverhaal? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *