Vanaf vandaag: rechtstreeks vanuit Londen naar Amsterdam

Nu met de trein rechtstreeks vanuit Londen naar Amsterdam

Feest! Vanaf vandaag kan het eindelijk: rechtstreeks met de trein vanaf Londen naar Amsterdam met de Eurostar. Reizigers vanuit Londen kunnen inchecken inclusief paspoort- en bagagecontrole. In 3:41 uur rijdt de Eurostar twee keer per dag vanuit Londen naar Brussel, Rotterdam en Amsterdam.

Er is wifi aan boord, en je bent er sneller dan als je met het vliegtuig zou reizen. De prijs fluctueert net als vliegtickets, met startprijs vanaf €40 voor een enkele reis. Hiermee komt de trein dicht in de buurt van de low-cost-airlines (circa 20 euro voor een enkele reis), wat een mooie vooruitgang!

De reis vanuit Nederland richting Londen verloopt voorlopig met een overstap inclusief paspoort- en bagagecontrole in de Eurostar Terminal in Brussel. De Nederlandse en Britse overheid hebben namelijk nog geen overeenkomst over controles op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. De speciale terminals voor Eurostar zijn op die stations al wel in aanbouw. Daardoor duurt de reis wat langer: 4:43 uur. Naar verwachting zal het vanaf eind 2019 mogelijk zijn rechtstreeks te reizen van Amsterdam naar Londen. Deze startprijs voor deze treinreis is 59 euro.

Hoe boeken?

  • De treintickets zijn te boeken via onder andere HappyRail, Eurostar.com, NS international en NMBS Europe.
  • Hoe eerder je je reis reserveert, hoe meer keuze je hebt in voordelige kaartjes. Je kan vanaf 6 maanden van te voren je ticket boeken.

Meer tips? Lees verder in de Duurzame Reisgids.

Bom: https://nieuws.ns.nl/start-treindienst-londen-amsterdam-op-4-april-2018/

Treinverbindingen NL - België - Frankrijk - UK