Zomer zonder vliegen: met deze trips draai je aan de grootste groene knop!

Duurzaam reizen krijgt steeds meer aandacht. Wij lichten er af en toe een bericht uit dat ons bijzonder aanspreekt. Nu een bericht over ‘Zomer zonder vliegen’.

Vliegen is de meest klimaat-onvriendelijke manier van reizen. Om de CO2 uitstoot van een retourtje Barcelona te compenseren moet je een jaar lang geen vlees eten. En voor één keer op en neer naar Bali kun je vier jaar autorijden. Kortom, als je ervoor kiest het vliegtuig deze zomer een keer over te slaan, ben je waanzinnig klimaatvriendelijk bezig. Daarom: zeven keer inspiratie voor een duurzame trip. 

Met deze inleiding start een bericht op de site van maatschapwij.nu. Ze bieden een mooie serie reizen zonder vliegen en geven daarbij aan hoeveel CO2 je bespaart als je niet vliegt maar anders reist.

Er wordt een hele lijst met diverse bestemmingen beschreven:

1) Met de trein naar Kopenhagen. Lees ook Lynn’s reisverhaal over haar treinreis naar Kopenhagen.

2) Per Interrail naar schitterend Slovenië.

3) Een wijnvakantie in de Franse Loire-streek.

4) Fietsen en wildkamperen in Zweden. Lees ook :’Zweedse Kattegattleden is Fietsroute van het Jaar 2018‘.

5) Watervallen in Kroatië.

6) Elke dag voordelig naar de Zuid-Franse zon.

7) Uitwaaien in eigen land: zee, zand en zeehonden op de Waddeneilanden.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier het hele bericht ‘Zomer zonder vliegen’ met heel veel tips op de site van maatschapwij.nu.

Zoek je meer inspiratie, kijk dan eens op onze pagina Duurzame Reisbestemmingen of vergelijk de verschillende vormen van duurzaam vervoer met hun voor- en nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *